sábado, 1 de marzo de 2014

L'avortament és violència patriarcal

Isabel Gómez
El passat 13 de gener, La Torre va publicar un article sobre la terrassenca Isabel Gómez, excandidata de la CUP a l'alcaldia de Terrassa, la qual veu compatible ser d'esquerres i antiavortista. Dies més tard, la diputada per ERC Eva Piquer es feia ressò del debat generat i en feia un article d'opinió. Ara, Isabel Gómez i Galan ha volgut sortir al pas de tot l'enrenou i fer diverses consideracions al respecte.

En primer lloc, manifesta que el text publicat "del meu compte de Facebook del 2009 en realitat corresponen a un escrit de Miguel Delibes de 2008 (i que subscric al 100%) i així ho faig constar al final de l'escrit. L'única autoria meva n'és el títol 'D'esquerres i antiavortista? Sí, per descomptat!'.". Gómez afirma que "com a candidata per la CUP de Terrassa el 2007 i portaveu els anys posteriors, en nom seu mai vaig fer declaracions públiques en contra de l'avortament ni vaig comprometre mai la CUP en aquest sentit. El meu posicionament en aquest tema és a títol personal i així és com s'ha d'enfocar, tant mediàticament com políticament".

Així mateix, la protagonista recorda que des del 2010 "ja no milito a la CUP" tot i que també matisa que "el meu suport a aquesta candidatura de l'esquerra independentista és absolut". Isabel Gómez explica que el seu posicionament antiavortista "no té res ni de reaccionari, ni de religiós. Basteixo el meu discurs des del feminisme i l'ateisme militants, posant sempre l'ull en els avenços científics -que cada cop més contribueixen a desmentir i fins i tot superar els mites proavortistes- i en la lluita pels drets dels infants". I afegeix: "considero que l'avortament és violència patriarcal i adultista exercida per dones, és el gran fracàs del feminisme i de la nostra societat, i que en la lluita pels drets dels qui no tenen drets ni veu cal prendre partit pel més feble, i en un embaràs aquest és el fetus, no l'adult –home o dona-".

Un debat "tabú"
Gómez reconeix que "per la majoria de persones ser antiavortista i considerar-se d'esquerres els genera, com a mínim, perplexitat, i consideren que és una profunda contradicció", però al seu parer "la gran contradicció és, precisament, considerar-se d'esquerres lluitant per donar veu als sense veu i per la defensa dels qui no tenen drets i en canvi cedir completament quan es tracta de defensar els drets de qui no en té i del qui no es pot defensar en les parts implicades en un embaràs, ja que la diferència que hi ha entre avortar i no avortar és la que hi ha entre la vida i la mort, entre existir i deixar d'existir".

Finalment, l'excandidata de la CUP afirma contundent que "el fet que aquest debat no existeixi dins l'esquerra independentista no ha d'implicar que sigui un tabú, i és per això que reivindico el meu dret democràtic a la reflexió i a la llibertat d'expressió", i continua "una comunitat humana que es pretén lliure, sana, madura i democràtica ha de permetre que hi tinguin cabuda tota mena de debats, sense prejudicis, ni confrontacions dialèctiques violentes ni posicionaments dogmàtics ni silencis forçosos".

Font: La Torre

No hay comentarios: